Matracvédők
Kategória:

Leírás

A tökéletes alváskomfort kialakításánál elengedhetetlen kellék a matracvédő. Egészséges, pihentető alvást biztosít Önnek úgy, hogy közben védi és meghosszabbítja matraca élettartamát. 25 és 35 cm-es latexoldallal rendelhető. Szellőzik, de vízhatlan, 90 C fokig mosható.

Huzat: 100% pamut felső-réteg, vízzáró alsóréteg

 


 

 

Sokszor felmerül a kérdés – főleg, ha a matracnak már eleve levehető a huzata -, hogy mégis mire jó egy matracvédő? A matracvédő tulajdonképpen három dologban segít nekünk:

  1. Az első az atkák elleni harc, hiszen most már lassan mindenki tudja, hogy az atkák minden hálószobában ott vannak, kiirthatalanok. Az erre érzékenyek sajnos csak az ágynemű folyamatos mosásával – illetve egyéb praktikákkal – tudnak védekezni a kis szörnyecskék ellen. Maga a matrachuzat, ha levehető is, általában csak 40 fokon mosható – maximum 60 fokon. Ezzel szemben egy átlagos matracvédő már 60-95 fokot is kibír, így könnyebben távoltarthatjuk az atkahadsereget az ágyból – hiszen ők 60 fokon elpusztulnak.
  2. A matrachuzat fizikai védelme. Egy kis kávé, a cica karmai, borfolt. Ezek azok a dolgok, amiket egy matracvédővel távol lehet tartani, hiszen általában vastagabb és nedvszívóbb, mint egy lepedő. Hogy miért fontos ez? Egy rendes huzat a matrac árának harmadába, negyedébe kerülhet. Nem éri meg tönkre tenni, mert nagy meglepetést okozhat, ha cserélni kell – már amennyiben a huzat levehető, hiszen egyébként lehetetlen a csere.
  3. Végül, de egyáltalán nem utolsó sorban a matrac huzata nem arra lett kitalálva, hogy hetente kimossuk. Ha levehető a huzat, akkor a nagymosás időnként természetesen lehetséges, sőt ajánlott, de a mindennapokban nem. Gondoljunk csak bele, hogy ha lenne egy cipőnk, amit minden 2 hétben vagy minden hónapban kimosnánk. Nem lenne túl szívderítő az élmény egy év múlva. A matrac huzata nem azért van, hogy minden héten mossuk – a matracvédő ellenben pont ezt a célt szolgálja.

 

Mindenkinek érdemes legalább egy –de hasznos lehet inkább kettő, ha az egyik mosásban van – matracvédővel rendelkeznie, hogy matracát olyan állapotban őrizze meg, ahogyan vásárolta és még az atkákat is távol tartsa.