Ágyrácsok
Rugalmas ágyrács

A rugalmas alátámasztást nyújtó többrétegű hajlított lécekből álló farugós ágyrácsok leginkább rugótest nélküli matracokhoz ajánlottak. A rugalmas ágyrácsok a matracokkal egységet alkotva egy alvás rendszert valósítanak meg ágyunkban, ahol ugyan még mindig a matracoké a főszerep, de érezhetően javítják a fekhely dinamikáját és nagyjából 20-30% -ban beleszólnak a komfort élmény minőségébe matrac típusától, vastagságától függően.

 


 

Fej-láb emelős ágyrács

A fej-láb emelős ágyrácsok igencsak praktikusak tudnak lenni ha valaki az ágyában sokat olvas, laptopozik esetleg rendszeresen az ágyban űlve nézi a televiziót. Nincs többé szükség párnák garmadájára hogy megtámassza a felsőtestünket az ágyban történő ülőtevékenységekhez. A különböző fokozatokba állítható fej és lábrész az egyedi igényeknek megfelelve komfortosabb időtöltést tesz lehetővé az ágyban.

A fej-láb emelős ágyrácsok nemcsak plusz kényelmi funkcióval bírnak, de a betegápolásban is segítségünkre lehetnek. Alkalmas mozgásukban korlátozott betegek illetve idősebb emberek felültetésére, a fáradt duzzadt láb felpolcolására, visszér panaszok enyhítésére, vizesedés megelőzésére, mert csökken a nyomás a lábszárvénákban és kevesebb vér pang a lábszárban. Azoknál az oldalt és hanyatt-alvóknál akiknél más módszerek nem váltak be, a fejrészt legalacsonyabb pozícióba állítva enyhíthetők a kínzó reflux betegséggel járó tünetek. (hason alvóknak ezt a módszert nem ajánljuk.)

 


 

Motoros ágyrács

A motoros ágyrácsok nem csak a betegápolásban hasznosak, hanem valódi XXI. századi luxusélményt kínálnak ágyunkban egyre kedvezőbb áron. Segítségükkel fokozatmentesen lehet állítani egyszerre vagy külön-külön a fej, illetve lábrész magasságát néhány gomb megnyomásával. Legyen szó ágyban olvasásról, fáradt duzzadt láb felpolcolásról, vagy akár egy kényelmes relaxációs póz beállításáról, egy motorikusan állítható ágyráccsal csak egy pillanat megvalósítani.

A motorikusan távvezérelhető ágyrácsok egyik fő előnye a manuálisan kézzel állítható ágyrácsokkal szemben, hogy 5 ponton hajlanak, így sokkal jobban alkalmazkodnak az emberi test anatómiájához, a test hajlítási pontjaihoz. Továbbá nincs szükség kikelni az ágyunkból ahhoz, hogy változtassunk a dőlésszögön.

A betegápolásban már régóta használnak ilyen távvezérelhető motorikus szerkezeteket a betegek egyszerűbb mozgatásához. Rengeteg mozgásában korlátozott embernek könnyítik meg a mindennapjait világszerte ezek az ágyrácsok.

 


 

Fix ágyrács – borda

Fix merev bordázat vagyis nem rugalmas rács elsősorban rugós matracoknak nyújt stabil alátámasztást, de bizonyos esetekben vastagabb (min. 20 cm) habmatracok, memóriahabos matracok esetén is alkalmazható melyeknek megfelelő a tömegsűrűsége.Boxspringek
A boxpring ágyak egyik nagy előnye, hogy mondhatni, akár az egész ágykeret plusz matrac egyben van, általában nagyon magasak és igen esztétikusak. Léteznek motoros szerkezettel készült boxpring ágyak is, de ugyanakkor vannak fix boxpring ágyak. Régebben nehéz volt hozzájuk jutni, akár a boxpring ágyak magas áraik, akár a ritkaságuk végett.

A jelenben viszont elérhető áron találhatók és széles választékban a boxpring ágyak. A Boxspring ágyak matracai különbözőek. Jellemzően a tartómatrac egy bonell rugós szerkezet ami a különböző sűrűségű zsákrugós matracok helyezkednek el. Ezeken a skandináv típusú Boxspring ágyakon még fedőmatrac is található, amely rendkívül kényelmessé teszi azokat. A fedőmatracok készülhetnek memory-foamból, latexből illetve akár habrugós fedőmatrac rendszer is lehet. A Boxspring ágyak lehetnek motoros, hard típusúak, ágyneműtartósak, nording változatúak illetve fix felépítésűek. A Boxspring ágyak matracrendszere rendkívül jó alátámasztást biztosít és kiemelkedő alváskomfortot nyújt rendkívül hosszú időn keresztül. A Boxspring ágyak széles választékával állunk kedves vásárlóink rendelkezésére.

 Futonágyak
A japán futon egy tömött matrac és paplan valamint további kiegészítők együttese, ami elég könnyen összehajtható. Így nap közben félretehető vagy egy tárolóhelyiségben is tartható, a szoba pedig, ahol használják ezáltal nem csak hálószobának használható. Kinyitott állapotban lapos, lényegében a padlón fekszik, a rugós nyugati matracokkal összehasonlítva viszonylag kemény.

A nyugati futonágy a japán változat mintájára a kinyitható, ágy alakjában lapos, alacsony és kemény matraccal ellátott ágyat jelenti. További különbség még, hogy a nyugati változat összecsukott állapotában fotelként vagy kanapéként szolgálhat, szerkezete pedig fa vagy fém vázra épül.Gyapjútermékek
Gyapjútermékeink megfelelnek valamennyi szigorú bevizsgálási és gyártási feltételnek, 100%-os tisztaságú, olasz merinói gyapjúszálból készülnek, nem esnek át vegyi kezelésen, így magas lanolintartalommal rendelkeznek. A gyapjú jótékony tulajdonságain keresztül ideális alvásklímát biztosít, így használatát már csecsemőkortól ajánljuk.

Gyapjúgarnitúráinkat különösen ajánljuk por-, toll vagy atka allergia, illetve reumatikus és mozgásszervi panaszok esetén. Gyapjútermékeink komplett garnitúraként vagy elemenként (altakaró, takaró és párna) is megrendelhetőek. (birka, bárány és kashmír [hegyi kecske])Matracok
 


 

Táskarugós matracok: Legfőbb előnye, hogy a benne lévő rugók külön és egymástól függetlenül képesek mozogni. Ennek a lényege, hogy a matrac rugózata csak ott és olyan mértékben süllyed le ahol a teher nehezedik rá.

Boxspring matracok: Táskarugós matracok. 28 – 32 cm magasak. Létezik belőlük memory foam fedőréteggel.

Hideghab matracok: Nagy rugalmasságú rendkívül jó alaktartó-képességű és rendkívül tartós anyag. Mikrocellás felépítése azonnal reagálva veszi fel testének minden görbületét. Ezáltal megelőzi a kényelmetlen nyomáspontok kialakulását.

Memory habos matracok: nyitott sejt szerkezetű, különleges nyomáspont eloszlató tulajdonságokkal rendelkező anyag. Erős és gyengéd igénybevétel esetén is visszanyeri eredeti formáját. A testsúlyt a memory foam részecskék egyenlő arányban osztják szét, a gerincnek tökéletes alátámasztást ad, így állandó marad a sejtek oxigén és tápanyag ellátása. Létezik belőlük heterogén memory foam, mely egy keményebb fekvőfelületet biztosít.

Vákummatracok: A vákummatracok különféle korszerű nagy rugalmasságú hab alapanyagokból készülnek. Nagy előnyük, hogy a csomagolásuk révén rendkívül könnyen szállíthatók. Van csak hideghab vagy hideghab memory változat.

Biomatracok: Ezekben az ágybetétekben ötvöződnek a természetes anyagok jó tulajdonságai. A kókusz, amely kiváló nedvesség és légáteresztő tulajdonsággal rendelkezik, a gerincoszlop kiváló alátámasztását biztosítja. A latex speciális kialakítása révén jól szellőzik, antiallergén, higiénikus és baktériummentes. 

Gyermekmatracok: A gyerek növekedése, fejlődése szempontjából fontos a gerincoszlop, nyak, hát megfelelő tartása a kényelmes, de ugyanakkor egészséges fekvés biztosítása. Ezek a matracok megteremtik a gyermek gerincének egészséges fejlődését, elegendő és pihentető alvást. A matracok szövete bőrbarát, antiallergén, magas hőfokon mosható. 5 féle rendelhető egészen a felnőtt méretig, azaz (120×60 – 200 x 90) cm-ig, vagyis 40 kg-tól 90-kg-ig.

Topperek: Felületjavító toppereket, elsősorban túl kemény fekvőfelület esetén ajánljuk. Használatával pihentetőbbé, komfortosabbá válik az alvás. Levehető, mosható aloe vera huzattal készül, ami amellett, hogy védelmet nyújt a baktériumok és a gombák ellen / nagyfokú higiéniát biztosít a felhasználó számára. Antidekubitusz kényelmi habréteg, topper memory (poha) topper memorica (keményebb fedőmatrac).

 Matracvédők
A tökéletes alváskomfort kialakításánál elengedhetetlen kellék a matracvédő. Egészséges, pihentető alvást biztosít Önnek úgy, hogy közben védi és meghosszabbítja matraca élettartamát. 25 és 35 cm-es latexoldallal rendelhető. Szellőzik, de vízhatlan, 90 C fokig mosható.

Huzat: 100% pamut felső-réteg, vízzáró alsóréteg

 


 

 

Sokszor felmerül a kérdés – főleg, ha a matracnak már eleve levehető a huzata -, hogy mégis mire jó egy matracvédő? A matracvédő tulajdonképpen három dologban segít nekünk:

  1. Az első az atkák elleni harc, hiszen most már lassan mindenki tudja, hogy az atkák minden hálószobában ott vannak, kiirthatalanok. Az erre érzékenyek sajnos csak az ágynemű folyamatos mosásával – illetve egyéb praktikákkal – tudnak védekezni a kis szörnyecskék ellen. Maga a matrachuzat, ha levehető is, általában csak 40 fokon mosható – maximum 60 fokon. Ezzel szemben egy átlagos matracvédő már 60-95 fokot is kibír, így könnyebben távoltarthatjuk az atkahadsereget az ágyból – hiszen ők 60 fokon elpusztulnak.
  2. A matrachuzat fizikai védelme. Egy kis kávé, a cica karmai, borfolt. Ezek azok a dolgok, amiket egy matracvédővel távol lehet tartani, hiszen általában vastagabb és nedvszívóbb, mint egy lepedő. Hogy miért fontos ez? Egy rendes huzat a matrac árának harmadába, negyedébe kerülhet. Nem éri meg tönkre tenni, mert nagy meglepetést okozhat, ha cserélni kell – már amennyiben a huzat levehető, hiszen egyébként lehetetlen a csere.
  3. Végül, de egyáltalán nem utolsó sorban a matrac huzata nem arra lett kitalálva, hogy hetente kimossuk. Ha levehető a huzat, akkor a nagymosás időnként természetesen lehetséges, sőt ajánlott, de a mindennapokban nem. Gondoljunk csak bele, hogy ha lenne egy cipőnk, amit minden 2 hétben vagy minden hónapban kimosnánk. Nem lenne túl szívderítő az élmény egy év múlva. A matrac huzata nem azért van, hogy minden héten mossuk – a matracvédő ellenben pont ezt a célt szolgálja.

 

Mindenkinek érdemes legalább egy –de hasznos lehet inkább kettő, ha az egyik mosásban van – matracvédővel rendelkeznie, hogy matracát olyan állapotban őrizze meg, ahogyan vásárolta és még az atkákat is távol tartsa.Memory párnák
QMED Deréktámasz

Székhez, autóüléshez, fotelhez erősíthető deréktámasz. A memóriaszivacs anyagból készült deréktámasz ideális pozícióban tartja a gerinc deréktáji szakaszát, megelőzve ezzel a tartós ülőmunka során kialakuló derékfájást. Ajánlott autóvezetéshez, irodaszékbe, fotelba helyezve. Tépőzáras heveder segítségével rögzíthető az ülés támlájához.

 


 

QMED Utazópárna

Utazáshoz ideális nyakpárna. A nyaki gerinc optimális támasztását biztosítja. Kiválóan simul a nyak formájához. Memóriahabos párna. Ideális lehet tv nézéshez, hosszú autó utakhoz, repülőn vagy vonaton. A párna mérete: 30cm x 20cm x 9cm

 


 

QMED Hengerpárna

Memóriahabos henger nyak, láb, derék, térd támasznak. A QMED Hengerpárna ideális TV nézés, utazás vagy alvás közben. A huzatra erősített gumírozott öv segítségével könnyen az ülés fej- vagy háttámlájához rögzíthető. Az anatómiailag formázott párna tökéletesen idomul a nyak formájához. Használható láb, derék vagy térd alá támasznak is.

 


 

QMED Flexpárna

Flexibilis memóriahabos párna: Qmed Flex párna. Többfunkciós memóriahab párna, mely a belsejében található hajlékony és formatartó csuklópánt segítségével tartósan felveszi a kívánt formát. Használható a fej, a hát, a láb megtámasztására. Kényelmesebbé teszi a pihenést otthon, munkahelyen vagy utazás közben.Textíliák
FIGYELEM! Textíliáink szettben és önálló darabokban is megvásárolhatók.

 

 

Micro textilcsalád

Rendkívül puha, finom tapintású micro fiber anyagból készült termékcsalád. Kiváló légáteresztő képességgel rendelkező, jól szellőző termék. Huzat: 100% polyester microfiber | Töltet: szilikongolyó 100% PES

Szilikongolyó: szilikonos PES szálból készült töltet, amely rugalmas, göndör szálaival gondoskodik az Ön pihentető, nyugodt alvásáról. A rugalmas szálak könnyen elválnak egymástól, felrázhatóak, így optimálisan felveszik az alvó alakját. A szilikongolyó-töltet 60Co-on mosva sem veszít minőségéből és puhaságából, emellett a porra allergiás emberek számára is megoldást jelent, hiszen ezen a hőmérsékleten elpusztulnak az allergiát okozó atkák.

 


 

Smaragd textilcsalád

A magas hőfokon történő mosás védelmet nyút mind a poratkák, mind az egyéb élősködők és mikroorganizmusok ellen. Ez a 95 fokon mosható termékünk higiéniát és biztonságot nyújt Önnek és családjának. Allergiásoknak kiemelten ajánljuk. Huzat: 65% PES, 35% pamut | Töltet: párnák – szilikongolyó, paplan – hollowfieber

Hollowfieber: speciális anyag, amely biztosítja az egyenletes hőelosztást, csökkenti a hőmérséklet ingadozást, ezáltal megakadályozza a hideg zugok kialakulását az “alvóbarlangban”.

 


 

Levendula textilcsalád

A levendula az egyik legsokoldalúbban felhasználható gyógynövény. Levendula termékcsaládunkban alkalmazzuk a levendula illóolaj jótékony aromaterápiás hatását. Közismert a levendula nyugtató, lazító, fertőtlenítő hatása, emellett a hirtelen hangulatváltozások kiegyensúlyozására is alkalmas. Amellett, hogy oldja a stresszt, serkentő frissítő hatása is van. A Levendula termékcsalád elősegíti a nyugodt, felfrissülést hozó alvást. Az illóolaj többszöri mosás (max. 40Co-on) után is megőrzi nyugtató hatását.

Huzat: 100 % PES mikrokapszulával | Töltet: szilikongolyó 100% PES

Mikrokapszula: a bőrrel való érintkezés / súrlódás során a hő hatására aktivizálódnak, kifejtik annak jótékony hatását.

 


 

Alpok textilcsalád

Hőszabályozása optimális, nedvesség elvezetése tökéletes a 100% pamut külső borításnak köszönhetően. Nyugodt alvást kínál melegebb klímájú hálószobában, illetve a nyári időszakban is.

Huzat: 100% pamut | Töltet: párnák – szilikongolyó, paplan – 100% tencel

Tencel: a farostban megtalálható cellulózból előállított természetes anyag, amely jó nedvszívó hatása miatt igen kedvelt. A Tencel egyesíti magában a különböző szálak előnyös tulajdonségait: a selyem finomságát, a polyester erősségét, a len hűvösen kellemes tapintását, a gyapjú melegét és a pamut nedvszívó képességét. További előnye az antibakteriális hatás, amit kiváló nedvszívó és vízzáró tulajdonságának köszönheti, ezáltal a Tencel-ben képtelenek megélni és szaporodni a baktériumok.

 


 

Szavanna textilcsalád

Természetes anyagok kedvelőinek ajánljuk a 100% gyapjúval és 100% pamuttal készült termékeinket. Száraz érzetet keltő, természetes anyag, antireumatikus és formatartó. Nagyon jól megőrzi a test melegét.

Huzat: 100% pamut | Töltet 100% merinó gyapjú

Gyapjú: természetes anyag, amely a juh testét borító, összefüggő bundát alkotó szőrzetet jelent. Igen kedvelt alapanyag, ami főleg kiváló meleg-tartó képességének, puhaságának, rugalmasságának, kellemes tapintásának köszönhet. Jó nedvszívó képessége miatt az éjszaka keletkezett izzadtságot hatékonyan magába szívja, száraz érzetet kelt, ezáltal kellemes és nyugodt alvást biztosít.

 


 

Antistressz textilcsalád

Az anyagba szőtt carbonszál, elnyeli a test által kibocsájtott elektromos mezőket és kivezeti a levegőbe (izonizáció). A test felszabadul a feszültség alól. Amikor csökken a bennünk-körülöttünk lévő sztatikus elektromosság, alvásunk mélyebb és nyugodtabb lesz.

Huzat: 99,4% micro PES, 0,6% carbonszál | Töltet: szilikongolyó 100% PES

Carbonszál további előnyei: elegáns motívumot hoznak létre a szöveten, örök-tartós hatása, természetes eredmény.

 


 

Memory Dream tesztilcsalád

Memory hab olyan speciális poliuretán hab, amelynek magas a viszkozitása és a sűrűsége. A memória hab megpuhul reagálva a test melegére, ezáltal gyorsan felveszi a rá nehezedő test alakját. Előnye, hogy a súly eltávolítása után gyorsan visszanyeri eredeti alakját. Kizárólag a huzata mosható.

Huzat: 100% PES mikrokapszulával | Töltet: memory foam

Aloe Vera huzat: a liliomfélék családjába tartozó gyógynövény. Védelmet nyújt a baktériumok, gombák ellen, nyugtató, regeneráló hatású, kellemes illatú anyag, amely megakadályozza a használat során a testszag kialakulását.